Hrvatska Glazbena Unija Split [HGU] i ove godine na splitskim Prokurativama organizira Split Blues Festival – in memoriam Jadran Zlodre Gobbo. Kao reprezentativna manifestacija proslave Svjetskog dana glazbe 21. lipnja 2012. godine, a u formi besplatnog cjelovečernjeg koncerta s početkom u 21 sat, ovaj put Split Blues Festival dobija i novu, međunarodnu dimenziju.
… evo šta naše drage svjetski poznate kolege 2Cellos kažu, kako nas najavljuju i pozivaju vas na ovogodišnju blues feštu…

E sad o tome što vas tamo očekuje …

Ove godinez New Yorka nam stiže vrsna interpretatorica Joyce Yuille i u suradnji s Mike Sponza Band-om iz Italije predstavlja svoju strastvenu varijantu bluesa.

Na Prokurative iz Zagreba dolazi “Telefon Blues Band”, bakljonoše bluesa u Hrvatskoj posljednjih 25 godina koji to svojim nastupom i obilježavaju.

“Trio Brodarići” obiteljski trio iz Splita nas je prošle godine toliko razveselio i zadužio svojim atraktivnim i virtuoznim nastupom pa bez njih ne ide ni u kom slučaju.

Sad je tu i “Waveform”, fusion kvartet također iz Splita, koji će svojim zvukom zasigurno bluesu priljubiti i jazzy atribute po kojima se i prepoznaje njihov matični izričaj.

“Split Blues Selection” je band sastavljen od istaknutijih pojedinaca raznih splitskih blues bandova i svojim nastupom demonstrira osnovne značajke sviranja bluesa : session postavu orkestra, želju za improvizacijom i što je najvažnije – dobri duh suradnje među glazbenicima, u ovom slučaju splitskim.

Split Blues Festival je prosto nezamisliv bez “Otprilike ovako”, jer tko će nam svirati pjesme koje nam je hrapavi Gobbov vokal desetljećima prenosio sa pozornice. Tko je pozvaniji od njih sve gore navedene glazbene goste raširenih ruku dočekati kao drage prijatelje, kako bi svi skupa uživali u još jednoj glazbeno – scenskoj poslastici. “Otprilike ovako” je “home” band na Prokurativama, a tako će biti i u buduće.

banner_prokurative-

HGU Split će osigurati produkcijske standarde koji će svim posjetiteljima omogućiti užitak u zvuku i slici, a našem produkcijskom timu uvjete za televizijsku snimku i CD/DVD izdanje baš kao i prošle godine.

Dakle, 21. lipnja od 21 sat na splitskim Prokurativama ne propustite koncertnu  poslasticu u našem gradu – Split Blues Festival!!! Ulaz je, naravno, slobodan.